Wie ben ik

Ik ben Elly Hidding, geboren in de Achterhoek en vanaf 1975 woonachtig in het noorden.

Aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik opgeleid als orthopedagoog. Daar heb ik geleerd de ontwikkeling van kind naar volwassene te begrijpen in wisselwerking met de omgeving.

Daarnaast ben ik GZ-psycholoog (gezondheidzorgpsycholoog, BIG 09050253525) en psychotherapeut (BIG 29050253516). Ik ben lid van de LVVP, landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie.

Naast algemene kennis en vaardigheden die je van een orthopedagoog en psycholoog mag verwachten ben ik gespecialiseerd in EMDR-therapie, bij volwassenen, kinderen en jongeren.
Ik heb veel ervaring en affiniteit met de behandeling van angst- en traumagerelateerde klachten en gebrek aan zelfwaardering. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring in de behandeling van jonge en oudere mensen met een verstandelijke beperking en uiteenlopende psychische problemen.

EMDR  staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een eerste-keuze behandeling om nare ervaringen te verwerken.

EMDR is in 1989 door Francine Shapiro ontwikkeld om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals bijvoorbeeld angststoornissen, de gevolgen van meervoudige traumatisering en chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast.

Ik ben lid van de Vereniging EMDR Nederland en na een uitgebreid scholings- en supervisietraject over gecompliceerde behandelingen, geregistreerd als EMDR- Europe practitioner.

Bovenstaande beroepsregistraties staan voor deskundig en zorgvuldig handelen, waarbij de kwaliteit periodiek wordt getoetst en bewaakt.

Naast mijn werk voor GGZ Drenthe ben ik in 2009 begonnen met deze kleine eigen praktijk in een rustige, persoonlijke en landelijke omgeving. Nu werk ik volledig in eigen praktijk.